zaterdag 15 juni 2013

Blogspot en problemen met permalinks

Tja, je kan zeggen dat ik een zeurkous ben. Maar het is toch wel apart dat ik weer iets tegenkom dat mij er van weerhoudt blogspot.nl te gebruiken. Dit keer gaat het over het gebruik van permalinks.

Zojuist wil ik namelijk een permalink wijzigen want ik kom erachter dat in mijn vorige post Blogspot.nl deze had verkleind. De belangrijkste keyword, namelijk blogspot.nl was eraf gevallen. Dat wilde ik herstellen en wat blijkt ?

Dat laat de software niet toe. Je kan de permalinks alleen aanpassen als je de post voor het eerst maakt en publiceert. Dat is dus een groot nadeel versus Wordpress.

Waarom dat belangrijk is? Permalinks zijn erg belangrijk, zoniet een van de belangrijkste dingen om goed in zoekmachines terecht te komen. Heb je daar de belangrijkste sleutelwoorden waar je bericht over gaat ook genoemd? Dan heb je meer relevantie en heb je een hogere zoekwaardigheid.

Permalinks is datgeen wat je in de adresbalk van je browser ziet. In dit geval is dit blogspotnl-en-problemen-met-permalinks.html Het is belangrijk dat hier precies de keywords inzitten die je wilt hebben, maar ook dat die url een beetje plat en schoon is, dus niet gevuld is met te veel onnodige zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten