donderdag 20 juni 2013

Geen geld, wat nu?

Met geldloos.nl target ik onder andere een doelgroep die geen geld heeft en op zoek is naar een oplossing. De oplossing die ik aanbied is dat er allerlei manieren zijn om een rijk leven te hebben zonder geld. Maar soms komen er mensen op de website met totaal onverwachte zoektermen, en die zien dan resultaten in Google zoals de volgende:Het gaat in dit geval om een zoekopdracht van iemand die niet meer wil leven omdat de persoon geen geld heeft. 

Dit is uiteraard een grote tragiek van onze moderne samenleving, waarbij mensen anoniem leven en niet weten hoe een sociaal leven te hebben zonder geld. Maar ook een waarbij we gewoon heel veel piekeren als we geen geld hebben, en een waarbij we vaak geen uitweg meer zien.

Treurig maar waar is het idee van zelfmoord als ziekteverschijnsel; een blinde vlek op de spiegel van hoe wij met zijn allen samenleven, iets wat we eigenlijk niet willen weten.

Dit is ook iets soortgelijks waar ik over sprak op Funx radio gisteravond. Mensen weten vaak niet wat te doen zonder geld. We zitten vaak gevangen in een cirkel van geld en we weten niet hoe we daar uit komen: hoe te leven als we weinig of helemaal geen geld hebben. Het ontbreken van die kennis is armoede. Weten hoe je kan leven zonder geld of met weinig geld is een grote rijkdom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten