dinsdag 18 juni 2013

Geld lenen en schulden

Een van de onderwerpen waar ik mij als tekstschrijver veel mee bezig houd op dit moment is geld lenen en schulden. Het is een onmiskenbaar feit dat meer een meer mensen tegenwoordig in de schulden zit. Het is zo veel zelfs dat veel deurwaarders in een groot aantal gevallen zelfs niet eens meer geld innen, simpelweg omdat er bij veel mensen met schulden niets meer te halen valt.

Het is bizar dat we in zulke tijden leven dat zoveel mensen zo diep in de schulden zitten. Wat ik echter niet wist voor ik met dit onderwerp begon was het fenomeen van sociale banken. Deze banken zijn er speciaal voor mensen die in de schulden zitten en weinig inkomsten hebben. Bij deze banken kunnen zij dan terecht voor een goedkope lening bijvoorbeeld.

Maar ook zijn deze banken er voor de mensen om dure leningen over te nemen en te vervangen voor goedkopere leningen. Deze banken zijn zeg maar sociale instellingen voor mensen met weinig geld. Zij kijken ook naar het totaalbeeld van je situatie bijvoorbeeld, en niet alleen maar of je ook 'kredietwaardig' bent (wat een woord!). In een aantal gevallen kan je ook bij deze banken terecht als je een nieuw bankstel nodig hebt, of een wasmachine.

Erg mooi dat we dit soort banken hebben. Ik heb overigens geen idee van hoe ze intern werken en of mensen er makkelijk geld kunnen lenen. Ik zou daar eens wat meer onderzoek naar doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten