zondag 16 juni 2013

Istanbul Gezi Park

Een website die ik beheer is Naaristanbul.nl. Nu met de recente protesten in Istanbul en het politiegeweld zit ik te denken om de site voor een tijdje op 'zwart' te zetten. Ik vind het geen goed idee om toerisme naar Istanbul te promoten als de overheid zoveel geweld gebruikt om (in principe) geweldloos protest de kop in te drukken.
Vooral nu blijkt dat de politie ook nog eens chemische troep gebruikt heeft om de demonstranten uiteen te drijven, ben ik pas echt verbolgen.
Om welke chemicaliën het precies gaat, zei de gouverneur niet. De stof zat echter in het water dat uit de waterkanonnen kwam waarmee betogers werden bespoten.
Ik heb zelf ook regelmatig geprotesteerd in mijn verleden en kwam met name in actie om 'groen' te beschermen. Ik zie dan ook veel van mijn bondgenoten protesteren in het Gezi park van Istanbul en ik vind het een stap te ver gaan van de overheid om een brandend goedje over deze mensen te strooien, alleen maar omdat je het niet met ze eens bent.

Dus wellicht later vandaag of deze week gaat de site voorlopig 'op zwart'.


Hierboven een foto van het Gezi park zoals het was toen ik Istanbul voor het laatst was, in 2007.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten