zaterdag 15 juni 2013

Linux en hoe plaats ik foto's en afbeeldingen bij blogspot.nl

Mijn eerste stapjes bij Blogger.com zijn gematigd positief. Ik loop hier nu net vijf minuten rond, en heb mijn eerste bericht geplaatst, waarna ik er een afbeelding aan toe wil voegen. Maar dan kom ik achter een (voor mij) grote bug van de software: Ik kan geen foto's toevoegen.

Het lijkt zo simpel, je klikt op het icoontje "afbeelding invoegen" en dan voeg je een afbeelding toe. Niet dus. Zodra ik dat doe loopt het scherm vast, zegt Google
Meld u aan om een item te selecteren uit uw online opslag.
Maar klik ik daarop, dan krijg ik de volgende foutmelding:
De gevraagde functie is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw. 
Helaas kan ik vervolgens de foutmelding niet wegklikken (zelfs niet met escape) en ben ik gedwongen het venster te sluiten. Ofwel: hoe snel wilt Google mij hier weghebben?

Ik ben uiteraard niet op mijn achterhoofd gevallen dus ik controleer welke dienst hiervoor gebruikt wordt. Dat is dus Picasa. En laat Picasa nou niet (meer) beschikbaar zijn voor Linux. Dat heeft Google reeds jaren geleden gedropt.

Er is een workaround mogelijk en uiteraard kan ik ook mijn eigen afbeeldingen deeplinken, bijvoorbeeld vanaf mijn flickr account. Maar alsjeblieft. Je gaat mij toch niet vertellen dat Google mij liever hier niet ziet - alleen maar omdat ik Linux gebruik? Of anders: waarom is er geen oplossing voor het integreren van foto's in blogspot.com zonder dat ik software moet installeren op mijn machine?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten