Doorgaan naar hoofdcontent

Toch Weer Nieuwe Minilening Aanbieders

Schreven we eerder dat de minilening langzaam aan het opdrogen was, nu is niets minder waar. Er zijn sinds die tijd juist meer aanbieders bijgekomen. Dit blijkt uit het overzicht van de nieuwe website Minilening Bank. Volgens dat overzicht zijn er tegenwoordig vier aanbieders van de minilening.

Twee jaar geleden waren er nog maar twee aanbieders over, maar sinds die tijd zijn er weer twee nieuwe aanbieders bijgekomen. Maar als we verder kijken dan zien we direct dat die aanbieders in feite ook niet nieuw zijn, maar een doorstart van oude aanbieders. Zo is Cashper.nl een doorstart van oude merknamen zoals Heeleen, en Loandome.com is er eentje van dezelfde voormalige aanbieder van minilening.nl

Verschillen

Er is wel een groot verschil met voorheen. Tegenwoordig zijn alle minilening aanbieders niet meer in Nederland gevestigd. Ze hebben hier nog wel een kantoor en bankrekeningen, maar ze staan in het buitenland geregistreerd.

De aanbieders in Nederland zijn niet in Nederland gevestigd. Dit doen ze om de wet te omzeilen. Zo zijn Ferratum en Saldodipje gevestigd in Finland en Estland. Cashper is op Malta gevestigd en Loandome.com op de Marshalleilanden.

De voormalige minilening aanbieders hebben in het verleden vaak boetes gekregen van de AFM. De aanbieders vragen namelijk te hoge vergoedingen voor de leningen.

Volgens de wet mag dit jaarlijks niet meer zijn dan 14% (anno 2016), maar ze vragen vaak 20% tot 25% aan vergoedingen, en dat op maandbasis.

Maatregelen

Of het snel weer tot nieuwe boetes zal komen of tot maatregelen tegen de aanbieders, daar kunnen wij weinig over zeggen. Zo zegt de AFM zelf wel dat het een doelstelling is om onverantwoorde kredietverlening aan te pakken in 2016.

Voor dit jaar kijken we ook scherp naar oneerlijke verdienmodellen en onverantwoorde kredietverlening. En waar nodig grijpen we daar in – zoals we al regelmatig hebben gedaan – bij partijen die zich niet aan de regels houden.

Het is nog maar de vraag wat de AFM hier ook de minilening mee bedoelt en of ze daadwerkelijk iets kunnen doen, nu dat de bedrijven niet langer in Nederland zijn gevestigd.

Populaire posts van deze blog

Particulier Geld Lenen

Nieuwe ontwikkelingen zijn altijd leuk. Op het gebied van geld lenen is dit geld lenen van particulieren. Zonder bank geld lenen zeg maar. Via een online platform schrijf je je in om een lening aan te vragen. Geldschieters schrijven zich vervolgens in om de lening te geven. Als alles goed gaat krijg je de lening via het platform uitgekeerd, en elk maand schrijf je een deel van de lening af. Iedereen blij, behalve de bank. De leningen zijn niet per se goedkoper maar er zijn wel andere voordelen. Zo kan je de lening soms veel sneller voor elkaar krijgen. Ook kan je vaak wel leningen krijgen die je via de bank bijvoorbeeld niet krijgt. Daarnaast kan je er ook nog eens wat geld aan verdienen ook, als je investeert in de leningen van anderen. Dit kon ik dus niet laten gaan. Ik heb veel ervaring met p2p-praktijken uit het verleden en wilde hier wel eens een website over neerzetten. Dat is Geld Lening Van Particulieren geworden. Een simpele website met informatie over de diverse platf

Hallo wereld

Nog nooit heb ik blogspot willen gebruiken. Ik vond het nooit 'schoon' genoeg; veel te veel poespas en te 'zwaar'. Bovendien vind ik het belangrijk dat ik zelf mijn data beheer en geef ik de automatisch de voorkeur aan vrije software. Met andere woorden: geef mij maar Wordpress, dat kan ik tenminste ook nog op mijn eigen servers installeren. Maar tijden veranderen en ik vind het interessant om op zijn minst rond te kijken op blogger.com hoe het werkt om te zien of ik me hierbij ook thuis kan voelen.