Doorgaan naar hoofdcontent

Doorlopend krediet toekomst

Loopt het doorlopend krediet tot zijn einde? Meer en meer is er het inzicht dat mensen niet meer zonder einde kunnen lenen. Het vergt te veel discipline, wordt gezegd.

Het doorlopend krediet is geen gewone lening zoals een persoonlijke lening, maar het is een lening waar je een kredietplafond afspreekt. Je kan dan altijd lenen zolang je het plafond niet bereikt. Terugbetalen is ook flexibel. En als je hebt terugbetaalt, dan kan je ook weer bijlenen.

Het is een fantastisch product dus om altijd te blijven leven en op de pof te leven. Het is voor banken dus erg lucratief. Maar er zijn genoeg consumenten die in de fout kunnen gaan hiermee.

 
doorlopend geld afbeelding
 

Doorlopend geld hebben en dan niet terug kunnen betalen is niet erg handig. Het is dan ook een goede zaak dat we nieuwe regels hebben om het gebruik van het doorlopend krediet te verminderen. Het is interessant om te zien dat meer banken dan ook verantwoordelijkheid nemen hierin en het product annuleren.

Er zijn namelijk al banken die gestopt zijn met het aanbieden van een doorlopend krediet. Dit is bijvoorbeeld de ABN Amro bank, Findio, SNS en Interbank. Zo zegt die laatste bank:

Wij hebben per 1 mei 2020 alle doorlopende kredieten opgezegd, omdat wij er als financiƫle instelling voor willen zorgen dat onze klanten kunnen uitkijken naar een toekomst zonder schulden. Met andere woorden: dat kredieten niet doorlopen, maar worden afbetaald en de rentekosten lager zijn.

Toch zal het doorlopend krediet niet geheel gaan verdwijnen. Het is en blijft een handig product. Vooral bij creditcards is het erg handig. Bij een creditcard kan je namelijk een gespreid betalen faciliteit aanvragen. Daarbij hoef je niet in 1 keer alle uitstaande betalingen terug te betalen. Dit zal niet zomaar gaan verdwijnen.

Als zelfstandig product gaat het in elk geval steeds minder aangeboden worden. Namen zoals flexibel krediet om geld achter de hand te houden zullen dus steeds minder gebruikt worden. Of er komen meer varianten op het product. Zo zie ik wel degelijk veel meerwaarde hiervoor, als het bijvoorbeeld aankomt op kleinere bedragen zoals 2.500 en 5.000 euro. Dat scheelt namelijk dat je niet elke keer weer een aparte persoonlijke lening moet aanvragen voor als je een nieuw product koopt en geen spaargeld wilt reserveren hiervoor, of als je bijvoorbeeld je creditcardtegoed wilt oversluiten

Populaire posts van deze blog

Particulier Geld Lenen

Nieuwe ontwikkelingen zijn altijd leuk. Op het gebied van geld lenen is dit geld lenen van particulieren. Zonder bank geld lenen zeg maar. Via een online platform schrijf je je in om een lening aan te vragen. Geldschieters schrijven zich vervolgens in om de lening te geven. Als alles goed gaat krijg je de lening via het platform uitgekeerd, en elk maand schrijf je een deel van de lening af. Iedereen blij, behalve de bank. De leningen zijn niet per se goedkoper maar er zijn wel andere voordelen. Zo kan je de lening soms veel sneller voor elkaar krijgen. Ook kan je vaak wel leningen krijgen die je via de bank bijvoorbeeld niet krijgt. Daarnaast kan je er ook nog eens wat geld aan verdienen ook, als je investeert in de leningen van anderen. Dit kon ik dus niet laten gaan. Ik heb veel ervaring met p2p-praktijken uit het verleden en wilde hier wel eens een website over neerzetten. Dat is Geld Lening Van Particulieren geworden. Een simpele website met informatie over de diverse platf

Toch Weer Nieuwe Minilening Aanbieders

Schreven we eerder dat de minilening langzaam aan het opdrogen was, nu is niets minder waar. Er zijn sinds die tijd juist meer aanbieders bijgekomen. Dit blijkt uit het overzicht van de nieuwe website Minilening Bank . Volgens dat overzicht zijn er tegenwoordig vier aanbieders van de minilening. Twee jaar geleden waren er nog maar twee aanbieders over, maar sinds die tijd zijn er weer twee nieuwe aanbieders bijgekomen. Maar als we verder kijken dan zien we direct dat die aanbieders in feite ook niet nieuw zijn, maar een doorstart van oude aanbieders. Zo is Cashper.nl een doorstart van oude merknamen zoals Heeleen, en Loandome.com is er eentje van dezelfde voormalige aanbieder van minilening.nl Verschillen Er is wel een groot verschil met voorheen. Tegenwoordig zijn alle minilening aanbieders niet meer in Nederland gevestigd. Ze hebben hier nog wel een kantoor en bankrekeningen, maar ze staan in het buitenland geregistreerd. De aanbieders in Nederland zijn niet in Nederlan

Hallo wereld

Nog nooit heb ik blogspot willen gebruiken. Ik vond het nooit 'schoon' genoeg; veel te veel poespas en te 'zwaar'. Bovendien vind ik het belangrijk dat ik zelf mijn data beheer en geef ik de automatisch de voorkeur aan vrije software. Met andere woorden: geef mij maar Wordpress, dat kan ik tenminste ook nog op mijn eigen servers installeren. Maar tijden veranderen en ik vind het interessant om op zijn minst rond te kijken op blogger.com hoe het werkt om te zien of ik me hierbij ook thuis kan voelen.